KiMs A/S - Allergi - chips og snacks
     
 
 
     

Allergi

Hos KiMs bruger vi kun udvalgte og kontrollerede råvarer i produktionen, og vi er meget opmærksomme på, at mange mennesker lider af en eller flere former for fødevareallergi eller intolerance.

Allergener i form af f.eks. nødder, sesamfrø og gluten kan give alvorlige allergiske reaktioner. Derfor har KiMs opbygget strenge rutiner for at kontrollere for allergener og sikre forbrugerne den bedst mulige mærkning.

Tydelig mærkning
Som et led i den danske lovgivning er samtlige produkter fra KiMs naturligvis mærket, så forbrugere med allergi tydeligt kan se, hvad produkterne indeholder af eventuelle allergener. Desuden vil alle allergene ingredienser fremover være fremhævet med fed skrift i varedeklarationen, så det er endnu lettere at undgå disse ingredienser. I en overgangsperiode vil der dog stadig findes produkter på hylderne uden fremhævede allergene ingredienser. 

Færre allergener
Det er vores mål, så vidt muligt at nedbringe antallet af allergene ingredienser i KiMs’ sortiment. Derfor har vi fokus på både at undgå disse i udviklingen af nye produkter og udskifte dem i kvalitetssikringen af vores eksisterende produktsortiment. 

Sikkerhed og kvalitet
Lige fra indkøb af råvarer til det færdige produkt foretager vi hos KiMs stikprøver for eventuelle allergener. I kvalitetssikringen af ingredienserne er der helt faste procedurer for test for allergener.

I mellem produktionerne af forskellige produkter sker der altid en grundig rengøring i produktionen. Det sker for at hindre, at allergener fra ét produkt spredes til et andet. Desuden planlægges produktionen udfra om et produkt indeholder allergener eller ej.

Produktionen af peanuts og andre nøddeprodukter foregår i KiMs’ separate nøddecenter, så allergener fra nødder ikke overføres til andre af KiMs’ produkter. 

Liste over produkter og allergener

     
 

Ny: KiMs Crunch Cut