KiMs A/S - Sådan laves chips
     
 
 
     

Fra kartoffel til chips

Kun de bedste kartofler bliver til KiMs chips

Det er en seriøs affære at fremstille gode chips - selv om opskriften er enkel. For at lave chips skal man naturligvis bruge kartofler. Derudover skal man bruge vegetabilsk olie og krydderier. Nogle kartoffelsorter er særligt velegnede til at lave chips. Kartoflerne skal have et lavt indhold af sukker. Det sikrer, at chipsen får en lys og gylden kulør.

I løbet af et år bruger KiMs 17.000 tons kartofler. Hos KiMs bruger vi cirka fire kg kartofler af høj kvalitet til at fremstille ét kg chips.

Sortering og vask
Kartoflernes vej fra rodfrugt til KiMs chips begynder med en grundig sortering og afvaskning. De kartofler, der bliver godkendt til produktionen, bliver vasket endnu engang, hvorefter de bliver skrællet. Derefter bliver kartoflerne sorteret således at kartofler med fejl bliver frasorteret. Herefter snittes kartoflerne i samme tykkelse.

Kogning
De snittede kartofler bliver vasket igen for at fjerne småstykker. Derefter bliver de kørt ind i et stort kogeapparat, der kan koge op til 1500 kg chips i timen. De snittede kartofler bliver kogt i solsikkeolie. Efter kogningen tørrer og køler chipsene og de påføres udvalgte og udsøgte salte eller krydderier.

Kun de bedste dur
Inden de færdige chips kommer i poser, holder en elektronisk fotocelle øje med hver eneste KiMs chips. Er der mørke eller plettede chips, dur de ikke som KiMs chips.

Til sidst bliver chipsene krydret og afvejet i poser. En metaldetektor sørger for, at der ikke ved et uheld ryger en skrue med i poserne, og elektroniske vægte sikrer, at alle poser vejer det, de skal.

     
 

Ny: KiMs Crunch Cut

 
     
     
 

Kampen om KiMs