KiMs A/S - Historien om popcorn
     
 
 
     

Popcorns historie

Indianerne opfandt popcorn

Man ved med sikkerhed, at poppede majskorn var kendt i Sydamerika for flere tusind år siden, og man er temmelig sikker på, at de første popcorn sprang i Mexico omkring år 3600 før vor tidsregning. Den oprindelige måde til at få majskornene til at poppe var at opvarme sand ved hjælp af ild og herefter stege majskornene, når sandet var brændende varmt.

Da de europæiske indvandrere begyndte at slå sig ned i Amerika, var popcorn blevet populære over hele kontinentet. Stort set alle indianerstammer i både Nord- og Sydamerika spiste popcorn. De nye indbyggere overtog hurtigt lysten til at spise popcorn.

Popcornmaskinen
I 1885 blev verdens første popcornmaskine opfundet af amerikaneren Charlie Cretors, og i dag er en stor del af popcornmaskinerne stadigt fremstillet af Cretors-slægten. Under depressionen i USA i 1930´erne var popcorn billig mad for mange fattige.

Helt frem til 2. Verdenskrig var popcorn stort set ukendt uden for USA. Under 2. verdenskrig blev en stor del af de sparsomme amerikanske sukkerrationer sendt til de amerikanske tropper i andre lande. Det betød, at der ikke var meget tilbage i USA til at lave slik af. Det fik amerikanerne til at spise tre gange så mange popcorn som ellers. Samtidig introducerede de amerikanske tropper popcorn andre steder i verden.

Popcorn og TV
Da fjernsynet blev populært i USA, faldt salget af popcorn drastisk. Indbyggerne gik mindre i biografen, og man kom mindre på gaderne, hvor popcorn-boderne traditionelt havde stået for en stor del af salget. Men da først amerikanerne begyndte at spise de poppede korn hjemme foran fjernsynet, steg salget til et niveau meget højere end før 2. Verdenskrig.

Populær overalt
Da amerikansk kultur blev populær i mange steder af verden efter 2. verdenskrig, spredte lysten til at spise popcorn sig til resten af verden.

Kort efter 2. Verdenskrig eksperimenterede en vis Percy Spencer i øvrigt med popcorn og mikrobølger. Det lykkedes til sidst at få dem til at poppe. Det var efter sigende disse eksperimenter, der førte til mikrobølgeovnen.

Hos KiMs har vi fulgt traditionen. KiMs Popcorn poppes naturligvis på Cretor popcornmaskiner.

     
 

Historien om Jørgen

 
     
     
 

Kampen om KiMs

 
     

xxxcomics