Brownietærte med KiMs Nøddemix

Til 10 personer

 

Ingredienser


Mørdej:

  • 75 g. Blødt smør
  • 50 g. Flormelis
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg
  • 25 g. Mandelmel
  • 125 g. Hvedemel
  • 1 tærteform med løs bund, 24 cm. i diameter

Chokoladefyld:

Saltet karamel- og nøddetopping:

  • 230 g. Dulce de leche eller saltet karamelsauce (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • 1 pose KiMs Nøddemix

Til servering:

  • 25 g. Høvlet mørk chokolade og lidt spiseligt bladguld

 

Fremgangsmåde


Mørdej:

Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.

Chokoladefyld:

Tænd ovnen på 190°. Hak de to slags chokolade groft. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter.

Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Vend den smeltede chokoladeblanding og kakao i. Hæld chokoladefyldet i den kolde tærtebund, og bag tærten i ovnen i 25 minutter. Afkøl tærten på en rist. Sæt den herefter på køl i mindst 3 timer.

Servering:

Fordel den saltede karamelsauce oven på den afkølede chokoladetærte, og drys KiMs ristet og saltet Nøddemix på toppen. Pynt med høvlet chokolade og spiseligt bladguld.


Opskriften er udviklet af Camilla Biesbjerg:

www.instagram.com/biesbjerg_markussen