Hindbær bomber med KiMs nøddebund

Ingredienser


Nøddebund med chokolade:

Hindbærmousse:

  • 7 blade husblas
  • 500 g. Frosne hindbær
  • ca. 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. græsk yoghurt

Pynt:

 

Fremgangsmåde


Nøddebund:

Æg og sukker piskes luftigt. Hak alle nødderne og chokoladen.
Tilsæt de hakkede nødder og chokolade og vend det i æggemassen.
Herefter hældes massen i en springform belagt med bagepapir i bunden.
Bages i ovnen på 190 grader varmluft i ca. 25 min

Hindbærmousse:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Kom hindbær, flormelis, vanilje og citronsaft i en gryde og giv det et lille opkog.
Hæld hindbærmassen gennem en si, så saften sorteres fra. Hæld saften tilbage i gryden og lad den stå ved svag varme et par minutter, mens du vrider husblassen fri for vand og opløser den heri.
Lad hindbærmassen afkøles helt.

Fløden piskes til skum og græsk yoghurt tilsættes og piskes godt. Vend forsigtigt flødecremen i kolde hindbærmasse. Smag til og tilsæt eventuelt mere flormelis eller citron efter smag
Moussen fordeles herefter i en silikoneform, skrab overfladen så den er helt glat.
Sæt herefter moussebomberne i fryseren i minimum 2 timer.
Når nøddebunden er kølet af, stikker du runde bunde ud med en udstikker.
Moussebomberne tages ud af fryseren og tages forsigtigt ud af formen.
Fyld evt. lidt flødeskum på bunden inden du placerer en moussebombe på hver bund.

Pyntes herefter med KiMs Crispo Kugler.

Klar til servering efter ca. 20 min, når moussen er tøet lidt op.


Opskriften er udviklet af Lisa Bojsen: www.instagram.com/lisas_univers/