Historien om Jørgen

Historien om Jørgen starter i 1990’erne. I dag kender 98 ud af 100 danskere KiMs, og det har Jørgen en væsentlig del af æren for. Der findes stor set ikke én, der har ’misset’, hvem Jørgen er. Han er lig med KiMs’ kendte reklameunivers, som har danmarksrekord i at være det længst eksisterende univers. Allerede i 1997 dukkede Jørgen op på TV-skærmen, og kunne dermed fejre 20 års fødselsdag i 2017. Han skulle dengang tegne et sjovt og anderledes billede af KiMs – og det har han så gjort lige siden!

KiMs var først i Danmark med historiefortællende reklamer. Mange rystede på hovedet i starten – virkede det at fortælle en historie om den onde bror Jørgen og hans forsvundne bror, der hed Kim? I dag ved alle, at svaret er ja. Jørgen har gjort sit til, at KiMs i dag er et superbrand.

Hvis du vil se nogle af de tidligere reklamefilm med Jørgen, kan de findes på vores Youtubekanal

Jørgen markerede starten på en æra med dogme-tv, hvor optagelserne var meget primitive. Historien gik på en forsvunden ejer af KiMs, som naturligt hed Kim, mens hans onde bror hed Jørgen. Kim havde en stor kærlighed til kartofler og hjemmelavede chips, og Jørgen forsøgte at stjæle hans brilliante ideer. Gennem årene har Jørgen gennemgået en forvandling fra at være den onde bror Jørgen til at være egoist ud over alle grænser til i dag, hvor han har tanker og følelser for andre mennesker.

Bag Jørgen er den sympatiske og flinke Henning Jacobsen. Henning er ikke uddannet skuespiller men er derimod en pensioneret kloakmester som i dag bor på Samsø. Som en anden Batman transformerer Henning sig til Jørgen, når situationen og reklameblokken kræver det.

Jørgen er så populær blandt danskerne, at han har startet sin egen klub for sine mest loyale fans. Du kan også få Jørgens respekt ved at melde dig ind i klubben og samtidig følge med i hans genialiteter.