Karameltærte med KiMs

Ingredienser


Mørdej:

  • 150 g. Kagemel
  • 50 g. Flormelis
  • 70 g. Kold smør
  • 1 æg

Fyld:

Karamel:

  • 1 dl. Kondenseret mælk (kogt i 3 timer) eller en 1 dl. Dulce de Lerche
  • 80 g. Brun farin
  • 80 g. Smør

Chokolade ganache – til pynt:

  • 1 dl. Fløde
  • 100 g. Mørk chokolade

 

Fremgangsmåde


Mørdej:

Bland alle ingredienserne sammen undtagen ægget. Når blandingen er intakt tilsæt ægget. Samle dejen og put husholdningsfilm i og sæt på køl i ca. 30-45 min eller dagen før.
Rul dejen ud og lig den over tærteformen. Brug kagerullen til at skære det overskydende dej væk. Dermed opnår du en flottere kant.
Stil den herefter på køl igen i ca. 30 min.
Tag den ud af køleskabet og prik en gaffel i dejen og dernæst i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 10-12 min.
Lad tærten køle af.

Fyld:

Bland en pose KiMs Saltede Mandler og en pose KiMs Karamel Kugler sammen i en skål og hæld det hele på den afkølede tærte.

Karamel:

Bland alle ingredienserne i en gryde.
Kog karamellen i ca. 6-8 min. til den brune farin er opløst.
Tag gryden af varmen og stil den til afkøling.
Hæld den afkølede karamel over fyldet på tærten og sæt den på køl i ca. 30 min.

Chokolade ganache – til pynt:

Kog fløden til under kogepunktet.
Hæld fløden op i chokolade skålen og bland det godt sammen.
Stil det på køl, så den bliver mere fast.
Lav runde snirkler eller andet flot pynt på tærten.


Opskriften er udviklet af Christina Rachel:
www.instagram.com/rachelchrstina/