Allergener

KiMs allergener og intolerence: Vi er meget opmærksomme på, at mange mennesker lider af en eller flere former for fødevareallergi eller intolerance.

Allergener i form af f.eks. nødder, sesamfrø og gluten kan give alvorlige allergiske reaktioner. Derfor har vi opbygget strenge rutiner for at kontrollere for allergener og sikre forbrugerne den bedst mulige mærkning. Vi bruger kun udvalgte og kontrollerede råvarer i produktionen.

Tydelig mærkning
Som et led i den danske lovgivning er samtlige KiMs produkter naturligvis mærket, så forbrugere med allergi tydeligt kan se, hvad produkterne indeholder af eventuelle allergener. Desuden vil alle allergene ingredienser fremover være fremhævet med fed skrift i varedeklarationen, så det er endnu lettere at undgå disse ingredienser.

KiMs allergener – fokus på færre allergener
Det er vores mål, så vidt muligt at nedbringe antallet af allergene ingredienser i KiMs sortimentet. Derfor har vi fokus på både at undgå disse i udviklingen af nye produkter og udskifte dem i kvalitetssikringen af vores eksisterende produktsortiment.

Sikkerhed og kvalitet
Lige fra indkøb af råvarer til det færdige produkt foretager vi stikprøver for eventuelle allergener. I kvalitetssikringen af ingredienserne er der helt faste procedurer for test for allergener.

Imellem produktionerne af forskellige produkter sker der altid en grundig rengøring i produktionen. Det sker for at hindre, at allergener fra ét produkt spredes til et andet. Desuden planlægges produktionen ud fra om et produkt indeholder allergener eller ej.

Produktionen af peanuts og andre nøddeprodukter foregår i vores separate nøddecenter, så allergener fra nødder og jordnødder ikke overføres til andre af vores produkter.

Liste over allergener og velegnethed til veganere/vegetarer i KiMs produkter

 

Veganske og vegatariske KiMs produkter 

I listen ovenfor kan det ses ud for hvert enkelt KiMs produkt, om det er egnet til veganere og vegetarer.