Chokoladeis med Saltede Peanuts

 Ingredienser


Is:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 0,5 L. Fløde
  • 150 g. God mørk chokolade

Ganache:

 

Fremgangsmåde


Is:

Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad. Kom den kondenserede mælk i en skål, og hæld den smeltede chokolade heri. Vend det hele sammen.
Pisk piskefløden til let skum – lad være med at overpiske.
Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fortsæt til massen er helt ensartet.
Tilsæt KiMs PeanutkuglerKiMs Originale Amerikanske Peanuts og 100 g. Hakket KiMs Mælkechokolade og vend det sammen.
Kom isen i en beholder – f.eks. En rugbrødsform.

Ganache:

Til ganachen hakkes 100 g. KiMs Mælkechokolade. Kom det i en skål. Kom 50 g. Fløde i en gryde og bring det til lige under kogepunktet. Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
Rør energisk i skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Smag den eventuelt til med en smule havsalt.
Hæld forsigtigt ganachen ud på toppen af ismassen. Rør eventuelt forsigtigt rundt med en pind for et pænere mønster.
Pynt kagen med KiMs Peanutkugler, hakket chokolade, KiMs Originale Amerikanske Peanuts og KiMs Crispo Kugler.
Sæt isen på frys natten over.
Lad gerne isen tø op i 10 minutter på køkkenbordet inden servering, og nyd den lækreste, hjemmelavede is!

Opskriften er udviklet af Julie Lykke: www.instagram.com/thefoodfactorydk/