Ostebombe med KiMs Crispy Mix

Til 6 personer

 

Ingredienser


Ostemousse:

  • 4 blade husblas
  • 200 g. flødeost neutral 25%
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl Creme Fraiche 18%
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. fintrevet lime skal (usprøjtet)
  • 2 æggehvider
  • 50 g. Flormelis

Nøddebund:

Pistacie tulies:

  • 40 g. Smør
  • 80 g. flormelis
  • 40 g mel
  • 1-2 spsk.

 

Fremgangsmåde


Ostemousse:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør Flødeosten sammen med æggeblommer, Creme Fraiche, vaniljesukker og lime skal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderlig 2 min. ved de stiftpiskede hvider i flødeostblandingen. Fryses i silikone forme med diameter på 7 cm.

Nøddebund:

Pisk 3 hele æg med 200 g. sukker, tilsæt en pose hakkede KiMs Crispy Mix nødder. Kom i en rund bageform, og bag ved 185 grader i ca. 25 minutter. Køles af, og udstikkes i forme på 7 cm.

Pistacie tulies:

Smelt smør, tilsæt flormelis, og mel samt 1-2 spsk. vand, rør sammen.
Ca. 1 teskefuld rulles tyndere end en blyant og lægges med god afstand på bagepapir, da de flyder ud. Læg evt. 8 stk. på en bagpapir og med et stykke bagepapir over, og rullede dem tynde.
Afskal og hak fint KiMs Pistacie– drys dem på tuliesne og tryk dem ned i dejen.
Bages ved 180 grader i ca. 8 minutter, hold øje med dem. Få den buende form ved at lægge dem på en kold sodavandsdåse så snart de kommer ud af ovnen.

Sæt til sidst de tre dele sammen og pyntes evt. med et hindbær.


Opskriften er udviklet af Helle Aarosin: www.instagram.com/home_by_aarosin/