Saltkaramelmousse med KiMs Peanuts

Ingredienser


Saltkaramelmousse: 

  • 1 blad husblas
  • 100 g. Hvid chokolade af god kvalitet
  • 200 ml. Piske fløde
  • 1 nip salt
  • Silikoneforme

 

Peanuts bund:

 

Fremgangsmåde


Saltkaramelmousse:

Karamelliser den hvide chokolade i ovn på 120 grader i cirka 1 time.
Udblød husblas i koldt vand.
Varm 100 ml fløde op til lige under kogepunktet og tag fløden af varmen.
Udblød husblassen i den varme fløde.
Hæld fløden over chokolade, og rør sammen.
Tilsæt salt.

Pisk de resterende 100 ml fløde til let skum.
Bland lidt af skummet i chokoladen og derefter resten. Fordel moussen i silikoneforme. Stil formen i fryseren natten over.

Peanuts bund:

Karamelliser den hvide chokolade i oven på 120 grader i cirka 1 time.
Rør i chokolade hver 5. minut.
Knus havre kiks i en blender.
Hak KiMs Originale Amerikanske Peanuts groft.
Bland havrekiks og peanuts sammen i en skål og hæld den karamelliseret chokolade ud over.
Rør rundt og fyld en 20 cm kagering med massen. Stil den på køl i 1 time.

Pynt: 

Pynt den kolde peanutsbund med karamelmousse og evt. med hindbær, Dulcey perler fra Valrhona, spiselige blomster og KiMs Originale Amerikanske Peanuts.


Opskriften er udvikler af Karline Nedahl: www.instagram.com/karolinenedahl/