Saltkaramelmousse med KiMs Peanuts

Saltkaramelmousse med karamelbund af KiMs Peanuts er perfekt til hvis du er lidt lækker sulten. Lav den til dig selv, når der skal rigtig selvforkæles. Eller til gæsterne, hvis de skal imponeres. Hvis i er til Kims Peanuts vil I alle helt sikkert elske saltkaramelmousse med karamlebund.

Ingredienser


Saltkaramelmousse: 

  • 1 blad husblas
  • 100 g. Hvid chokolade af god kvalitet
  • 200 ml. Piske fløde
  • 1 nip salt
  • Silikoneforme

 

Peanuts bund:

 

Fremgangsmåde


Saltkaramelmousse:

Karamelliser den hvide chokolade i ovn på 120 grader i cirka 1 time.
Udblød husblas i koldt vand.
Varm 100 ml fløde op til lige under kogepunktet og tag fløden af varmen.
Udblød husblassen i den varme fløde.
Hæld fløden over chokolade, og rør sammen.
Tilsæt salt.

Pisk de resterende 100 ml fløde til let skum.
Bland lidt af skummet i chokoladen og derefter resten. Fordel moussen i silikoneforme. Stil formen i fryseren natten over.

Peanuts bund:

Karamelliser den hvide chokolade i oven på 120 grader i cirka 1 time.
Rør i chokolade hver 5. minut.
Knus havre kiks i en blender.
Hak KiMs Originale Amerikanske Peanuts groft.
Bland havrekiks og peanuts sammen i en skål og hæld den karamelliseret chokolade ud over.
Rør rundt og fyld en 20 cm kagering med massen. Stil den på køl i 1 time.

Pynt: 

Pynt den kolde peanutsbund med karamelmousse og evt. med hindbær, Dulcey perler fra Valrhona, spiselige blomster og KiMs Originale Amerikanske Peanuts.



KiMs produkter kan købes på KiMs Webshop og i KiMs outlet butik

Opskriften er udvikler af Karline Nedahl: www.instagram.com/karolinenedahl/