UTZ certificeret bæredygtig kakao

UTZ certificeret kakao i alle KiMs chokoladeprodukter. KiMs chokolade er altid fremstillet af bæredygtige UTZ certificerede kakaobønner og selve chokolademassen er udviklet i samarbejde med og kvalitetstjekket af Odense Marcipan, der er eksperter inden for chokolade.

 

Kakao der er dyrket under hensyntagen til mennesker og miljø 

KiMs bruger udelukkende UTZ-certificeret kakao til fremstilling af KiMs chokolade. Dette ses på UTZ logoet på emballagen.

UTZ certified er en uafhængig organisation, hvis certificeringsprogram er udviklet til at sætte en standard for ansvarlig kakaoproduktion.

Kakao dyrkes i nogle af verdens fattigste lande bl.a. Elfenbenskysten, Centralamerika og Mexico, hvor børnearbejde og dårlige levevilkår er almindelige.

For at kakaobønderne kan få en UTZ-certificering skal de have deltaget på et 4-årigt oplæringskursus, hvor de lærer om bedre dyrkningsteknikker, ordentlig behandling af kakaoen efter den er høstet, at tage bedre vare på deres børn, samt miljøhensyn.

Når certificeringsprogrammet er gennemført dyrker landmændene bedre afgrøder, tjener mere på kakaoen og har flere muligheder. Derudover beskyttes miljøet bedre og fremtidens kakaoproduktion er dermed sikret.

Værd at vide:

  • UTZ certificeret chokolade smager ikke anderledes end andet chokolade, men det betyder at der er styr på forholdene for chokoladebønderne og hos KiMs mener vi den gode samvittighed giver større nydelse i sig selv
  • KiMs har valgt at bruge UTZ certificering af kakaoen da denne certificering lever bedst op til udfordringerne i de kakaoproducerende lande, og fordi den samme smag af kakaoen sikres hele vejen igennem.

Lyst til at smage?

Man kan nemt blive sulten for sjov, af at læse om chokolade i så høj kvalitet. Bliv inspireret og se vores udvalg verdensklasse chokolade.